Wie is de BENOvatiecoach?

Een BENOvatiecoach is een onafhankelijk vakexpert, erkend door Fluvius. Hij/zij begeleidt je tijdens de BENOvatie en helpt je met het administratieve werk van bijvoorbeeld offertes opvragen of premies aanvragen. Het maakt niet uit of het gaat om een totaalrenovatie of enkel isolatie van pakweg je dak. Je kunt een beroep doen op een BENOvatiecoach via Fluvius. Wij betalen de coach zelf, maar er zijn een aantal voorwaarden. Zo schakelen we pas een BENOvatiecoach in als er 10 BENOveerders in de buurt zijn, en als het gaat om een BENOvatieproject.

Wat doet een BENOvatiecoach?

Een BENOvatiecoach begeleidt je doorheen het hele traject. Dit zijn de zaken die hij/zij aanpakt:

  • Volledige doorlichting van je woning en voorstel van een BENOvatieplan
  • Opstellen van een meetstaat met overzicht van kosten en energiebesparingen
  • Aanvraag van diverse offertes en vergelijken van de offertes
  • Info geven over premies en subsidies
  • Opvolging van de werken
  • Hulp bij het aanvragen van je premies en subsidies

Hoe vraag je een BENOvatiecoach aan?

Je kunt aanspraak maken op een BENOvatiecoach als je met minstens tien gezinnen in de buurt 1 of meerdere BENOvaties uitvoert. ‘In de buurt’ is daarbij trouwens een ruim begrip. Ook je buurgemeentes komen in aanmerking. Bovendien hoef je niet zelf op zoek te gaan naar medeBENOveerders. Je schrijft je gewoon in via de Renovatiebegeleidingspremie, Fluvius doet de rest. Wij brengen je op de hoogte als je met tien bent, en stellen dan een BENOvatiecoach aan. Je buren of kennissen in de buurt stimuleren om ook in te schrijven, kan natuurlijk nooit kwaad!

Hoeveel kost het?

Fluvius betaalt maximaal € 600 per project aan de BENOvatiecoach. Sommige BENOvatiecoaches vragen nog iets extra, maar ze overleggen dat sowieso op voorhand met jou. Je weet op voorhand dus perfect hoeveel het je zal kosten en mogelijk is het gewoon gratis. Je hoeft ook niet met de voorgestelde BENOvatiecoach in zee te gaan.

En nu?

Krijg je graag advies van de BENOvatiecoach? Schrijf je dan in Als er 10 mensen in je buurt mee BENOveren, hoor je van ons!