Individuele BENOvatiepremies

Van dakisolatie tot zonneboiler: wie een BENOvatiemaatregel uitvoert, kan rekenen op tal van premies. Bekijk hier alle voorwaarden en info.

Gebruik onze handige Chat/Whatsapp-functie om al je vragen over premies te beantwoorden. Klik op de techniek waarvoor je een premie wil aanvragen en test het uit!

BENOvatiepremies voor bestaande woningen 2020

ISOLATIE

Dak/zoldervloer

  • Doe het zelf
  • Door aannemer


2 euro/m2
4 euro/m2

Muur

  • Spouwmuur
  • Buitenzijde
  • Binnenzijde


5 euro/m2
15 euro/m2
15 euro/m2

HR-beglazing 8 euro/m2
Vloer 6 euro/m2

INSTALLATIE

Warmtepomp

  • Bodem/water of water/water
  • Lucht/water
  • Hybride lucht/water
  • Lucht/lucht


4 000 euro
1 500 euro
800 euro
300 euro

Warmtepompboiler 300 euro
Zonneboiler 550 euro/m2

Wil je de 2019 premies raadplegen? Klik dan hier.

De totaalrenovatiebonus en BENO-pass

De BENO-pass is het handige elektronisch dossier van jouw woning of appartement. Hierin komen al je BENOvaties terecht die je uitvoerde. heb je er minimum drie verzameld? Dan kom je in aanmerking voor een totaalrenovatiebonus: inderdaad, een extra premie bovenop de individuele BENOvatiepremies! Oh ja, de BENO-pass wordt voor jou automatisch aangemaakt. Gemakkelijk toch? Ontdek meer

Totaalrenovatiebonus Huis Appartement
Vanaf 3 investeringen 1 250 euro 625 euro
Vanaf 4 investeringen + 500 euro + 250 euro

Vanaf 5 investeringen en na opmaak EPC

+ 1 000 euro + 500 euro
Vanaf 6 investeringen + 1 000 euro + 500 euro
Vanaf 7 investeringen + 1 000 euro + 500 euro

Naast de premies via Fluvius, bieden heel wat steden en gemeentes nog extra steun. Bekijk zeker wat er mogelijk is in jouw geval: https://www.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodule


De BENOvatiecoach: gratis begeleiding voor jouw BENOvatie

Van plan te BENOveren? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de BENOvatiecoach. Vanaf het moment dat er 10 BENOveerders in de ruime buurt en aanpalende gemeentes zich inschrijven, stelt Fluvius je een BENOvatiecoach ter beschikking. Die helpt je met het opstellen van een BENOvatieplan, vraagt offertes aan en volgt alle werken op. 

Ontdek wat de BENOvatiecoach doet en hoe je je inschrijft.
 

Welke voorwaarden?

De specifieke algemene en technische voorwaarden zijn voor elke premie anders, maar wat wel meestal geldt is dat de werken moeten uitgevoerd worden door een erkend aannemer (behalve bij dakisolatie), dat de factuur dateert van maximum 1 jaar geleden, en dat de aannemer een attest invult. Je kunt de premie makkelijk online aanvragen. Dat is ook de snelste manier om je geld te krijgen.