Raam- en muurisolatie (Merchtem)

Gratis Energiefitavond

17 sep

2019

19:30 - 21:30
Merchtem

‘Energiefit’ ramen vervangen en muren isoleren?

Muren isoleren kan je veel geld opleveren. En wist je dat nieuwe ramen de warmte tot wel vijf keer beter binnenhouden? Zeker doen dus. Maar laat je wel goed informeren voor je aan de slag gaat. Zo vermijd je verrassingen, doorprik je verkooppraatjes en maak je betere keuzes. Tegelijk zorg je voor een lagere energiefactuur en meer wooncomfort. Schrijf je daarom vandaag nog in voor onze gratis Energiefit-avond!

Advies in mensentaal

Fluvius en Dialoog ontwikkelden samen een avondsessie, waarin je alles te weten komt over buiten-, binnen- en spouwmuurisolatie, superisolerend glas en de verschillende soorten schrijnwerk. Voorkennis is niet nodig. We overstelpen je niet met moeilijke technische termen, maar spreken jouw taal. Ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden de voor- en nadelen van materialen en technieken. We hebben aandacht voor de wind-,  lucht- en koudebrugvrije aansluitingen van de nieuwe ramen op de muurisolatie. Ook ventilatie, passieve zonnewinsten en oververhitting komen ruim aan bod.

Schrijf je vandaag nog in!

Deze Energiefit-avond is gratis. Schrijf je nu in, want de plaatsen zijn beperkt.

Voor wie: iedereen die zijn woning energiezuiniger en comfortabeler wil maken, geen voorkennis vereist

Prijs: Gratis

Locatie: gemeentehuis - Lokaal raadzaal

Nieuwstraat 1
1785 Merchtem

Tijdstip: 19u30 - 21u30

Meer info: https://www.dialoog.be/agenda/agenda-1932

Prijs: Gratis

In deze sessie leer je waar je moet op letten bij de vervanging van ramen en welke mogelijkheden je hebt om bestaande spouwmuren of volle muren te isoleren: buitenisolatie, binnenisolatie en navulling van de spouw.

Speciale aandacht gaat naar de wind-, lucht- en koudebrugvrije aansluitingen van de nieuwe ramen op de muurisolatie. Ook ventilatie (een vereiste voor de renovatiepremie), passieve zonnewinsten en oververhitting komen aan bod.

Praktisch

Doelgroep: alle bouwers en verbouwers, geen voorkennis vereist
Programma: 2 uur