Wie is de BENOvatiecoach?

Een BENOvatiecoach is een onafhankelijk vakexpert, erkend door Fluvius. Hij/zij begeleidt je tijdens de BENOvatie en helpt je met het administratieve werk van bijvoorbeeld offertes opvragen of premies aanvragen. Het maakt niet uit of het gaat om een totaalrenovatie of pakweg enkel isolatie van je dak. Je kunt een beroep doen op een BENOvatiecoach via Fluvius. Wij betalen de coach zelf, maar er zijn een aantal voorwaarden. Zo schakelen we pas een BENOvatiecoach in als er 10 BENOveerders in de buurt zijn, en als het gaat om een BENOvatieproject.

Wat doet een BENOvatiecoach?

Een BENOvatiecoach begeleidt je doorheen het hele traject. Dit zijn de zaken die hij/zij aanpakt:

  • Volledige doorlichting van je woning en voorstel van een BENOvatieplan
  • Opstellen van een overzicht van kosten en energiebesparingen
  • Aanvraag van diverse offertes en vergelijken van de offertes
  • Info geven over premies en subsidies
  • Opvolging van de werken
  • Hulp bij het aanvragen van je premies en subsidies

Hoe vraag je een BENOvatiecoach aan?

Rechtstreeks via een BENOvatiecoach naar keuze. Je vindt de lijst met door Fluvius gecertificeerde BENOvatiecoaches op www.fluvius.be/benovatiecoach-zoeken. Je ziet meteen in welke regio ze actief zijn en hoe je hen kan contacteren.

Collectieve renovatiebegeleidingspremie

Wil je samen met enkele mensen uit je appartement, straat, wijk of gemeente beroep doen op een BENOvatiecoach? Dan kan je vanaf 10 deelnemers beroep doen op een collectieve renovatiebegeleidingspremie. Jullie maken de plannen, de BENOvatiecoach helpt je met advies, de studie van je project, de aankoop van de juiste materialen en begeleidt de uitvoering van de werken.

Hoeveel kost het?

Fluvius betaalt maximaal € 600 per woning aan de BENOvatiecoach. Sommige BENOvatiecoaches vragen nog iets extra, maar ze overleggen dat sowieso op voorhand met jou. Je weet op voorhand dus perfect hoeveel het je zal kosten en mogelijk is het gewoon gratis. Je hoeft ook niet met de voorgestelde BENOvatiecoach in zee te gaan.