Wij BENOveren om ... onze opbrengsteigendom te verfraaien!

8 september 2020 - Leestijd: 2 minuten
Veerle en Luc benoveren hun opbrengsteigendom

Veerle en Luc hadden na de succesvolle BENOvatie van hun eigen huis de smaak van het BENOveren helemaal te pakken. Dus kochten ze een statige woning in het centrum van Gent, en toverden het om tot twee energiezuinige appartementen. Heel slim, want sinds 2020 zijn heel wat energienormen verplicht voor huurwoningen. Daarnaast kan het rendement van hun investering dankzij de BENOvatie oplopen tot 20%.

Het oog wil ook wat.

Wist je dat duurzame, energiezuinige maatregelen ook de esthetische waarde van je vastgoed een boost kunnen geven? De mogelijkheden voor een BENOvatie, die zowel zuinig als mooi is, zijn eindeloos. We zetten een paar ingrepen op een rijtje:

  • Geef de voor- of achtergevel van je woonst na het isoleren een nieuwe look met hout, crepi of steenstrips.
  • Kies voor dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen.
  • Laat ramen met onzichtbare zonnewering installeren.
  • Tover je plat dak (na isolatie) om tot een groendak.
  • ...

Verkopen in plaats van verhuren?

Ook wie zijn huis verkoopt, plukt de vruchten van een BENOvatie. Woningen die weinig tot niet energiezuinig zijn, staan gemiddeld 2 maal langer te koop dan hun zuinige tegenhangers. Bovendien is de verkoopprijs voor een geBENOveerde woning in maar liefst 91% van de gevallen gelijk aan de vraagprijs. Voor woningen met een slechte EPB-score daalt dit percentage tot 85%.

Is het wel de moeite waard om een opbrengsteigendom te BENOveren?

Huurders zijn zich, nog meer dan kopers, bewust van het belang van een gunstige energiescore. In een woning met een gunstig EPC-certificaat besparen ze immers op hun energiefactuur. Meer zelfs: tegenwoordig zijn verhuurders verplicht om de EPC-score te vermelden wanneer ze een huis of appartement aanbieden (bijvoorbeeld zichtbaar bij advertenties).