Wij BENOveren om ... comfortabeler te wonen!

19 november 2020 - Leestijd: 3 minuten
Zolderkamer Evelien en Stijn

Evelien en Stijn kochten in 2016 een rijwoning in het centrum van Mechelen. De verbouwing is een meerjarenplan. Ze stelden samen met hun architect een verbouwingstraject op, rekening houdend met hun huidige en toekomstige gezinssituatie. Het grote plan? Hun woonst een pak comfortabeler maken!

“We willen kunnen genieten van een groter, mooier en vooral aangenamer huis. Het moet ons ook minder kosten: zowel op vlak van elektriciteitsverbruik als in onderhoud.” 

Een knusse zolderspeelruimte.

Evelien: “De eerste stap in ons plan was de dakisolatie grondig aanpakken. Op die manier konden we meteen heel wat besparen op onze energiefactuur. De zolder is nu een speelruimte voor de kinderen, waar ze zowel tijdens de winter als in de zomer in aangename kamertemperaturen kunnen spelen”. Stijn en Evelien voorzagen ook de nodige aansluitingen om later de ruime zolderkamer eventueel als studio te kunnen verhuren.” 

BENOveren draait om zoveel meer...

In een geBENOveerd huis woon je sowieso aangenamer. Je voldoet niet alleen aan de energienormen, maar ondervindt ook nog een pak andere voordelen. Zeker als je alle BENOvatiestappen uitvoert:

  • Je geniet winter én zomer van constante temperaturen.
  • In een goed geïsoleerd huis heb je geen last van tocht.
  • De muren en vloeren voelen altijd prettig warm.
  • De luchtkwaliteit in je woning stijgt, dankzij gestuurde ventilatiein het hele huis.
  • Met hoogrendementsglas of driedubbel glas bespaar je niet alleen energie, maar geniet je tegelijk van extra rust in huis: geluid van buitenaf wordt immers beter tegengehouden, wat al snel 10 dB scheelt.
  • Maak je huis meteen veiliger en toegankelijker. Zo kun je er langer blijven wonen op je oude dag.
  • Fijner wonen dankzij nieuwe technologieën en betere, duurzame materialen.

Expert aan het woord

“De aankoop van een woning weegt al flink door op het budget. Dus meteen grondig BENOveren, is niet voor iedereen weggelegd. Maar het plan van Evelien en Stijn toont alvast mooi aan dat je ook in stappen kunt BENOveren. Zo sluiten de dakwerken naadloos aan op de toekomstige plannen voor hun woning (onder meer de isolatie van de muren). Goed gezien, want zo kan het koppel de kosten over meerdere jaren spreiden. Aandachtspunt: pak elke BENOvatie doordacht en grondig na, zodat je achteraf geen onnodige kosten hebt.”

Theo Verstappen
Theo Verstappen
energieadviseur particulieren en ondernemingen, Fluvius

Graag meer advies? Volg een verrijkende infoavond.

BENOvatiecoaches helpen je graag verder met advies voor jouw BENOvatie. Vraag dus snel een BENOvatiecoach aan, of schrijf je in voor een infosessie omtrent het BENOveren van je dak, gevel, vloer ... Check alvast de kalender voor een infoavond in jouw buurt.