Praktische BENOvatiewebsites en -tools, een kolfje naar je hand!

11 december 2020 - Leestijd: 3 minuten
Smart BENOveren

De meest gebruikelijke BENOvatie verloopt als volgt: eerst het dak, daarna de buitenmuren, dan het glas en het schrijnwerk, vervolgens de vloer en tot slot de ‘technieken’: verwarming en sanitair warm water, ventilatie, elektriciteit en verlichting. Een duidelijk stappenplan dat we graag verder verrijken met enkele handige BENOvatiewebsites en -tools:

1. De 5 BENOvatiestappen, onder meer hier helder uitgelicht.

Bij elke BENOvatiestap worden niet enkel de isolatieoplossingen besproken, er gaat ook aandacht naar bijvoorbeeld duurzaamheid, advies van de BENOvatiecoach en uiteraard premies. Je vindt ook op andere pagina’s van de BENOveren-website tal van tips om verstandig om te springen met energie!

2. Gratis BENOvatieadvies van je … eigen bank!

Hoeveel kost een notaris? Welke verzekeringen zijn verplicht en welke zijn aangewezen? Hoe budgetteer ik mijn BENOvatieproject? Voor al je financiële vragen kun je gerust bij je eigen bankkantoor terecht. In elke fase van je BENOvatieproject kun je aankloppen voor praktische info, inspiratie, simulaties en financieel/ fiscaal advies van experten. Wellicht een van de eerste, misschien wel belangrijkste, opdracht? Een voordelige (groene) lening te pakken krijgen!

3. De juiste hoeveelheid isolatie? Check onze slimme calculators

Wie slecht, te weinig of simpelweg niet isoleert, verliest veel warmte ... Juist isoleren is dan ook de allereerste en meest efficiënte stap om energie te besparen. Ga alvast aan de slag met onze handige calculators. Surf daarnaast ook eens naar de website van Livios, en ontdek nog meer boeiende bouwinformatie via 35.000 artikels, tal van gratis diensten die je helpen bij je BENOvatieproject en geïllustreerde klussen voor elke doe-het-zelver.

4. Nog meer lonende BENOvatie-info? Check …

 • energiesparen.be
  Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid. Je ontdekt er onder meer alles over BENOveren, energiezuinig bouwen en verbouwen, energieprestatieregelgeving (EPB)...
 • ecobouwers.be
  Ecobouwers, gecoördineerd door Bond Beter Leefmilieu, is de drukst bezochte onafhankelijke bouwsite over duurzaam bouwen en wonen in Vlaanderen. Elk jaar kun je Ecobouwers opendeur bezoeken: mensen met bouwplannen kunnen dan een kijkje nemen bij, en leren van, mensen die al duurzaam bouwden.
 • vibe.be
  VIBE vzw, partner van Ecobouwers, streeft naar een woon-, leef- en werkomgeving die een positieve invloed heeft op mens, milieu en klimaat. Bekijk beslist eens hun uitgebreide Ecobouwgids, jouw platform voor gezond en milieubewust bouwen.
 • dialoog.be
  Geeft duurzaam bouwadvies en organiseert diverse cursussen over bouwen en verbouwen. Dialoog vzw is ook onze vaste partner voor talrijke van onze infomomenten

BRON : BENOvatiemagazine 2018, redactie Violette Goethals