Krijg het heerlijk warm van de warmtepomp!

7 oktober 2019 - Leestijd: 2 minuten
Herfst

Als je doorgedreven isoleert en verwarmt met vloerverwarming of lagetemperatuurradiatoren, kun je een warmtepomp als hoofdverwarming overwegen. Een warmtewisselaar haalt energie uit de bodem, grondwater of de buitenlucht, en gebruikt die via een warmtepompcircuit om te verwarmen of te koelen. Op die manier maak je gebruik van de gratis energie die in de natuur aanwezig is en verwarm je zeer milieuvriendelijk: er vindt geen verbranding plaats en dus komen er geen rookgassen vrij. 

Bekijk beslist onderstaande filmpje en ontdek meer over de warmtepomp. Meer nog: vraag beslist ook een premie aan als je een warmtepomp plaatst!

Hartverwarmende voordelen:

Verwarmen met een warmtepomp is zeer goedkoop, want minstens 75% van de noodzakelijke energie wordt geleverd door de bodem, de aarde, lucht of grondwater. In vergelijking met een oude verwarmingsinstallatie bespaar je op die manier tot 50% aan energiekosten! 

Andere voordelen?

  • Zeer laag energieverbruik (kWh).
  • Milieuvriendelijk (geen CO2-uitstoot).
  • Kan zowel verwarmen als actief of passief koelen.
  • Quasi onderhoudsvrij.Schoorsteen is overbodig.

Expert aan het woord

"Een mooi alternatief voor bestaande woningen, is een hybride warmtepomp. Ik heb er trouwens zelf eentje geïnstalleerd in mijn huis. De grootste voordelen? Lage installatie- en energiekosten. Er is immers geen diepteboring of captatienet nodig, verder ook geen rechtstreekse elektrische bijverwarming en je bent minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Goede tip: kies sowieso altijd je warmtepomp in functie van het rendement én de meest energievriendelijke warmtebron !

Patrick Steurbaut
Specialist REG-beleid en premies - energie-efficiëntie, Fluvius