“Ik hou van het behaaglijke gevoel van vloerverwarming”

30 oktober 2020 - Leestijd: 2 minuten
Vloerverwarming_binnen_liggend

Lien en Peter kozen bij de BENOvatie van hun huis voor vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. Dat deden ze om esthetische redenen, maar ook omwille van het comfort. “Altijd dezelfde temperatuur in alle kamers, dat geeft een aangenaam gevoel.”

Weg radiatoren

“Ik hou van de behaaglijke warmte die onze vloerverwarming verspreidt,” vertelt Lien. “Er is een constante, aangename temperatuur in alle kamers. Je kan die temperatuur zelf instellen. We lieten twee verschillende circuits installeren, zodat we de badkamer kunnen bedienen met een aparte thermostaat. Ook belangrijk: vloerverwarming geeft geen vuil of stof af op muren en plafonds.”

Energiezuinig

Met de keuze voor een warmtepomp wilden Pieter en Lien energie besparen. Ze legden hun oor te luisteren bij vrienden en familie die al een warmtepomp hadden en lieten zich leiden door mond-tot-mondreclame. “Een geothermische warmtepomp vonden we iets te duur. Het vraagt voor ons te veel tijd om die investeringskosten eruit halen. Dus opteerden we voor een goedkopere lucht-waterwarmtepomp. Die staat bovengronds naast het huis, een beetje verscholen, zodat je de installatie niet ziet. Al bij al zijn we heel tevreden over onze keuze. Koude voeten? Die zijn voorgoed verleden tijd.”

Ook belangrijk: vloerverwarming geeft geen vuil of stof af op muren en plafonds

Expert aan het woord

Bij een uitstekend geïsoleerde woning is de warmtevraag zo laag, dat je kunt besparen op de verwarmingsinstallatie. De ideale combinatie? Een warmtepomp gekoppeld aan vloerverwarming. Met vloerverwarming verwarm je je woning op een aangename, lage temperatuur. Hierdoor creëert de bijhorende warmtepomp het hoogste rendement. Tip: voorzie sowieso extra vloerisolatie als je vloerverwarming plaatst!

Theo Verstappen
Theo Verstappen
energieadviseur particulieren en ondernemingen, Fluvius