De totaalrenovatiebonus: wie BENOveert, bespaart!

12 juli 2019 - Leestijd: 3 minuten
Totaalrenovatiebonus

BENOveren doe je stap voor stap. Pak je je woning integraal binnen de 5 jaar grondig aan? Dan belonen we je heel graag met de fantastische totaalrenovatiebonus. Wie, wat, waar, waarom? We leggen het je hieronder uit in enkele eenvoudige stappen!

 

De BENO-pass: spaarkaart van je woonst.

Alle energiebesparende ingrepen waarvoor je een premie aanvraagt, komen op de BENO-pass van je woning terecht. Fluvius keert automatisch een totaalrenovatiebonus uit vanaf drie goedgekeurde premies per woning. Je hoeft hiervoor dus geen extra aanvraag te doen! De BENO-pass is gekoppeld aan een huis of appartement, niet aan de eigenaar. Verkoop je je gerenoveerde woning na het uitvoeren van twee energiebesparende renovaties, en voert de koper dan binnen de 5 jaar na de eerste BENOvatiemaatregel een derde ingreep uit? Dan ontvangt hij dus de bonus ...

  Belangrijke weetjes om te onthouden ...

  1. Wie heeft recht op een totaalrenovatiebonus? 

  Voer je minimum 3 BENOvatiemaatregelen uit binnen een periode van 5 jaar? Dan heb je recht op een totaalrenovatiebonus. Je BENO-pass wordt automatisch geactiveerd vanaf je eerste premie-aanvraag (factuurdatum). Voorwaarde is wel dat je een woning BENOveert die dateert van vóór 2006.

   

       2.  Een belangrijke voorwaarde. 

  Hou er altijd rekening mee dat je je investeringen uitvoert als totaalrenovatie. Als voorbeeld de totaalrenovatie voor dakisolatie: deze houdt in dat je het complete dak, al dan niet bestaande uit verschillende dakdelen, van je woning BENOveert. De investering komt dus pas in aanmerking voor de BENO-pass als je deze uitvoert voor je volledige woonst.

   

        3.  Welke BENOvatiemaatregelen komen in aanmerking? 

   

         4.  Hoeveel bedraagt zo’n totaalrenovatiebonus?

   

  HUIS

  APPARTEMENT

  Vanaf 3 investeringen

  € 1250

  € 625

  Vanaf 4 investeringen

  € 500

  € 250

  Vanaf 5 investeringen en na opmaak EPC

  € 1.000

  € 500

  Vanaf 6 investeringen

  € 1.000

  € 500

  Vanaf 7 investeringen

  € 1.000

  € 500

      

    5. Heb je nog recht op andere premies?

  Zeker en vast! De totaalrenovatiebonus is een extra premie bovenop de bestaande premies. Een overzicht van deze premies en de voorwaarden vind je hier.

  Expert aan het woord

  “Degelijk BENOveren vraagt om een globale, en vooral doordachte, aanpak. De totaalrenovatiebonus wil daartoe aanzetten.
  Veel nieuwe eigenaars van een bestaande woning beslissen dikwijls om snel de ramen te vernieuwen. En dit zonder oog te hebben voor de aansluiting met bijvoorbeeld de isolatie van de buitengevel. Hierdoor ontstaan al snel koudebruggen met ernstig warmteverlies tot gevolg. Jammer, want dergelijke koudebruggen kun je perfect vermijden door de plaatsing van de ramen én de buitenisolatie samen te bekijken, en dit zonder meerkost.”

  Marc Peeters, BENOvatiecoach ZuidtrAnt
  Ir Marc Peeters
  BENOvatiecoach ZuidtrAnt