De totaalrenovatiebonus: wie BENOveert, bespaart!

12 juli 2019
Totaalrenovatiebonus

BENOveren doe je stap voor stap. Pak je je woning integraal binnen de 5 jaar grondig aan? Dan belonen we je heel graag met de fantastische totaalrenovatiebonus. Wie, wat, waar, waarom? We leggen het je hieronder uit in enkele eenvoudige stappen!

 

De BENO-pass: spaarkaart van je woonst.

Alle energiebesparende ingrepen waarvoor je een premie aanvraagt, komen op de BENO-pass van je woning terecht. Fluvius keert automatisch een totaalrenovatiebonus uit vanaf drie goedgekeurde premies per woning. Je hoeft hiervoor dus geen extra aanvraag te doen! De BENO-pass is gekoppeld aan een huis of appartement, niet aan de eigenaar. Verkoop je je gerenoveerde woning na het uitvoeren van twee energiebesparende renovaties, en voert de koper dan binnen de 5 jaar na de eerste BENOvatiemaatregel een derde ingreep uit? Dan ontvangt hij dus de bonus ...

 

Drie belangrijke weetjes om te onthouden ...

  1. Wie heeft recht op een totaalrenovatiebonus? 

Voer je minimum 3 BENOvatiemaatregelen uit binnen een periode van 5 jaar? Dan heb je recht op een totaalrenovatiebonus. Je BENO-pass wordt automatisch geactiveerd vanaf je eerste premie-aanvraag (factuurdatum). Voorwaarde is wel dat je een woning BENOveert die dateert van vóór 2006. 

 

      2.  Welke BENOvatiemaatregelen komen in aanmerking? 

 

       3.  Hoeveel bedraagt zo’n totaalrenovatiebonus?

 

HUIS

APPARTEMENT

Vanaf 3 investeringen

€ 1250

€ 625

Vanaf 4 investeringen

€ 500

€ 250

Vanaf 5 investeringen en na opmaak EPC

€ 1.000

€ 500

Vanaf 6 investeringen

€ 1.000

€ 500

Vanaf 7 investeringen

€ 1.000

€ 500

    

  4. Heb je nog recht op andere premies?

Zeker en vast! De totaalrenovatiebonus is een extra premie bovenop de bestaande premies. Een overzicht van deze premies en de voorwaarden vind je hier.