Burenpremie en BENOvatiecoach in vraag en antwoord.

11 april 2019 - Leestijd: 2 minuten
Slim BENOveren voor meer comfort

Van plan je woning (gedeeltelijk) te BENOveren? Dan komt de professionele begeleiding van de BENOvatiecoach misschien wel goed van pas. Benieuwd waarom dat loont en hoe het praktisch in zijn werk gaat? We beantwoorden graag een aantal veelgestelde vragen.

Wat is de burenpremie? En wat is de link met de BENOvatiecoach?

De Burenpremie gaat veel verder dan de naam doet vermoeden … Het komt erop neer dat je kan rekenen op een BENOvatiecoach die je bijstaat gedurende je hele BENOvatie. Fluvius voorziet zo’n BENOvatiecoach vanaf het moment dat er 10 BENOveerders zijn ingeschreven in de - zeer ruime - buurt. Jij hoeft daar zelf niet voor te zorgen. Inschrijven voor de Burenpremie is voldoende. Wij contacteren je vanaf het moment dat er 10 BENOveerders zijn.

Wie gaat mijn project begeleiden en trekken?

Daarvoor spreken we ons netwerk van BENOvatiecoaches aan. Dankzij hun uitgebreide ervaring op bouwtechnisch vlak loodsen ze jou en je medeBENOveerders doorheen het hele BENOvatieproject: van planning over offerte-aanvragen tot de opvolging van de werken. BENOvatiecoaches moeten aan strikte voorwaarden voldoen en een erkenning op zak hebben. Bekijk de lijst van BENOvatiecoaches in jouw buurt.

Voor welke taken kan ik bij de BENOvatiecoach aankloppen?

Eerst licht de BENOvatiecoach je woning door om een gedetailleerd plan op te stellen van de werken. Op basis daarvan maakt hij meetstaten (een gedetailleerde opmeting van de hoeveelheden van de gebruikte materialen) op, zodat jij en je buren een beter inzicht krijgen in het totale kostenplaatje, de energiebesparingen, financieringsmogelijkheden en eventuele premies. Vervolgens vraagt hij offertes op bij verschillende aannemers, helpt hij om knopen door te hakken en volgt hij de uitvoering van de werken op. Tot slot helpt hij je bij het aanvragen van de premies waar je recht op hebt. Voor al die taken wordt de BENOvatiecoach vergoed via de Burenpremie.

Bekijk hier het filmpje over de BENOvatiecoach.

Schrijf je hier in om gratis beroep te doen op een BENOvatiecoach