BENOveren in cijfers.

5 september 2019 - Leestijd: 2 minuten
Infographic 2018 hero

De Vlaamse overheid wil tegen 2050 elke woning even energiezuinig maken als de hedendaagse nieuwbouwwoningen. Geen klein klusje! Want om dit te bereiken volstaat het niet om woningen gewoon te renoveren. Vandaar BENOveren of simpelweg: beter renoveren. 

Wie BENOveert, die renoveert grondiger dan gebruikelijk om zijn of haar woning nog energiezuiniger te maken dan wat verplicht is. Concreet streef je dan naar een energiepeil van 60 of een EPC van 100. Doordat je huis energiezuiniger is, verklein je ook de uitstoot van CO2. Daarmee draag je jouw steentje bij tegen de opwarming van de aarde.

                
De (hart)verwarmende resultaten!


                                
In onderstaande infografiek geven we je graag enkele boeiende cijfers mee. Ze bieden een helder overzicht van mensen die al een BENOvatie achter de rug hebben. En dat gaat dan over het plaatsen van dakisolatie en hoogrendementsbeglazing tot het installeren van een zonneboiler en/of warmtepomp. Hiervoor schakelden ze vaak de hulp en het advies van een BENOvatiecoach in. Daarnaast konden deze BENOveerders ongetwijfeld ook rekenen op tal van interessante premies, een welgekomen aanvulling op hun BENOvatiebudget. Bekijk gerust de verschillende grafieken en diagrammen, en ontdek meer over BENOveren in Vlaanderen!

Infographic 2018 met cijfers